Fotbollsspelare sparkade katt i video – buas ut av hemmapubliken

Kurt Zouma. Foto: Egghead06 CC BY-SA 4.0 / Faksimil Youtube
  • Torsdag 10 feb 2022 2022-02-10
E-post

STORBRITANNIEN Fotbollsspelaren Kurt Zouma är i blåsväder. Detta efter att fransmannen, som till vardags spelar i engelska West Ham United, sparkat och slagit en av sina katter i en viral video. Den 27-årige mittbacken har efter händelsen fråntagits sina husdjur.

I filmen, som tidigare publicerats av The Sun, syns Zouma släppa katten från sina händer och sedan sparka den som en fotboll. I nästa stund syns han jaga och kasta ett föremål mot katten för att därefter slå den i huvudet.

Kurt Zouma har i efterhand bett om ursäkt för beteendet och hans nuvarande klubb West Ham har i ett uttalande fördömt händelsen. Klubben har därtill dömt honom till böter på drygt 3 miljoner kronor (250 000 pund).

I kölvattnet av kattattacken har fotbollsspelaren dessutom fråntagits sina husdjur. Enligt den brittiska djurrättsorganisationen RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) är katterna nu säkra och under deras beskydd.

Efter att djurplågeriet uppdagats buades Zouma ut av både hemma- och bortapubliken i tisdagens ligamatch mot Watford, uppger The Sun. Han har därefter stängts av från matchtruppen i väntan på ytterligare besked. Även Adidas har meddelat att man dragit tillbaka sitt sponsorskap till försvarsspelaren.

På Twitter satiriserar vissa händelsen och Adidas indragna sponsorskap.

West Ham har meddelat att pengarna från Zoumas böter kommer att doneras till välgörenhetsorganisationer som jobbar med djurskyddsfrågor.

Läs även: Man inför rätta för vidbränd katt i ugnen

Läs även: Åtalet: Djurplågare sköt på katt med luftpistol

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag