Fotografiska museet höjer entréavgiften för män i år igen

Foto: Skärmdump Instagram
  • Torsdag 8 mar 2018 2018-03-08
E-post 499

STOCKHOLM På torsdagen är det Internationella kvinnodagen. Fotografiska museet har då valt att göra samma som man gjorde förra året – höja entréavgiften för män.

Fotografiska vill uppmärksamma löneskillnaderna i samhället mellan män och kvinnor. Därför får män på Internationella kvinnodagen den 8 mars betala mer för att komma in än kvinnor. Förra året gjorde museet samma sak.

”Vi höjer entréavgiften i dag igen med 13 % för män för att belysa de fortsatt orättvisa löneskillnaderna. Ny jämställdhetsstatistik från SCB kommer i juni i år. Vi hoppas att vi då ser tydliga tecken på mer jämställda löner. De extra intäkterna idag skänker vi till Rättviseförmedlingen”, skriver Fotografiska på Instagram.

Entréavgiften på torsdagen blir 145 kronor för kvinnor och 163,85 kronor för män.

Förra året skrev Nyheter Idag också om saken och frågade bland annat vilket pris man betalar om man identifierar sig som varken man eller kvinna.

– Då får de välja hur de vill betala. Det är upp till dem, så vi gör ingen skillnad så. Vi gör det också för att belysas allas lika värde, sade då marknadschefen Karl Skoog.

Nyheter Idag frågade även om museet har funderat på att sänka avgiften för kvinnor istället.

– Ja, det är ju som att förminska kvinnan ytterligare känner jag, att man ska ge det billigare till dem. Det är bättre att männen betalar mer än vad man ska betala, sade Karl Skoog.

Vad tycker du om Fotografiskas tilltag?
1572 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag