Fransk poliskvinna brutalt attackerad av gängmedlemmar i en förort

President Emmanuel Macron. Foto: Flickr
  • Tisdag 2 jan 2018 2018-01-02
E-post 455

PARIS Under nyårsafton blev två poliser attackerade av gängmedlemmar samtidigt som de var på ett ärende i en förort i sydöstra Paris. Attacken filmades av gängmedlemmarna och dess spridning på nätet har fått den franska presidenten Emmanuel Macron att reagera.

En video på hur en fransk poliskvinna blir sparkad och attackerad av ett antal gängmedlemmar sprids över nätet. Polisen och hennes kollega åkte in för att undersöka ett nödläge i en fransk förort den 31 december. Det var ett ärende i Champigny-sur-Marne, ett område i sydöstra Paris.

På plats dög en grupp gängmedlemmar upp och filmade när de började slå och sparka på den obeväpnade polisen. Gänget la sedan upp videon på nätet. Vid ett tillfälle blir en av poliserna så illa slagen att han tar fram sin pistol, han avfirar dock inte ett enda skott, uppger Daily Mail.

Videon har spridits vilt i Frankrike och fått Frankrikes president, Emmanuel Macron, att reagera starkt. ”De skyldiga till den fega och kriminella lynchningen av en polis på dess tjänst under kvällen den 31 december kommer att hittas och straffas”, sa Macron i ett uttalande.

Till slut fick poliserna hjälp av kollegor som snabbt tog dem till ett sjukhus. Båda poliserna har fått hjärnskakning och andra skador men deras tillstånd var inte livshotande. Gängmedlemmarna sprang in i ett närliggande hus efter att de hade förstört en polisbil genom att vända den upp och ner.

Den kvinnliga polisen har fått ledigt från jobbet i en vecka nu och hennes kollega har fått minst 10 dagar ifrån aktiv tjänst.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag