Frisörsalong för beslöjade kvinnor öppnar i Linköping: ”Känns mer naturligt”

Kvinna i slöja. Foto: Daniele Febei
  • Tisdag 26 mar 2019 2019-03-26
E-post 227

LINKÖPING Lokaltidningen Corren rapporterar att en frisörsalong som enbart betjänar kvinnor som bär slöja öppnar i Linköping.

Det blir i praktiken en salong för muslimska kvinnor som företagaren Najwa Khummi öppnar i anslutning till sin nuvarande skönhets- och frisörsalong.

– Jag har många kvinnliga kunder som bär slöja och det har nästan alltid varit ett problem att ge dem den behandling de kommit hit för. Att ta av dem slöjan och klippa dem inför en man som sitter och väntar har varit helt otänkbart. Jag har löst det genom att hänga upp ett skynke eller göra det bakom en dörr, men det har varit svårt att göra det på ett värdigt och bra sätt, säger hon till Corren.

Lyssna: Andra avsnittet av Nyheter Idag-podden med Johannes och Chang och Fokus ekonomiredaktör Emanuel Sidea som gäst

Najwa Khummi menar att många inte förstår problematiken för beslöjade kvinnor som besöker en frisör. Men med det nya tillskottet till verksamheten tycks hon alltså ha hittat en lösning.

– Det känns mer naturligt att arbeta på det här sättet. Och självklart också mer avkopplande för kvinnorna. Nu behöver de inte vara rädda för att någon ska se dem medan de sitter ned i frisörstolen och blir fina i håret, säger Najwa Khummi.

Läs även: Heberlein: Det är så mycket om våldet mot kvinnor som inte berättas

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag