Get kidnappad, misshandlad och våldtagen i Göteborg – Polisen: ”Det här var något nytt kan man säga”

Foto: Göteborgs stad
  • Tisdag 15 dec 2015 2015-12-15
E-post 1526

GÖTEBORG En killing kidnappades natten till måndagen i Slottsskogens djurpark i Göteborg och utsattes därefter för misshandel och våldtäkt. – Den hade blivit misshandlad, eldad på och vi upptäckte även skador i vaginan, säger Per Åberg som är enhetschef för Slottsskogen.

Det var när djuren skulle räknas in på måndagsmorgonen som djurparkspersonalen upptäckte att en av årets killingar saknades. De letade i intilliggande hägn, utan att hitta killingen.

Efter ett tag fick personalen tips från besökare som gjort ett fynd i Azaleadalen i närheten. Där hittades killingen, svårt misshandlad och våldtagen.

– Den hade blivit misshandlad, eldad på och vi upptäckte även skador i vaginan, säger djurparkens enhetschef Per Åberg till GT.

Men killingens skador var så pass svåra att den fick avlivas.

– Det här har väl inträffat på natten eller tidigt på morgonen, det upptäcktes först någon timme senare. De fick tillkalla veterinär och veterinären fick avliva den här geten då, berättar polisens presstalesman Peter Adlersson för Nyheter Idag.

Inte hänt tidigare

Ingen har ännu gripits för det makabra djurplågeriet och att getter kidnappas och utsätts för våldtäkt är ingenting som man tidigare hört talas om på Göteborgspolisen.

– Hästar som blivit misshandlade och så ute i hagar, det händer då och då, men det här var något nytt kan man säga, säger Adlersson.

Spår säkrade

Adlersson berättar att polisen säkrat spår från brottsplatsen, men att man hoppas på att vittnen som rört sig i Slottsskogen under natten till måndagen eller under de tidiga morgontimmarna hör av sig till polisen.

– Man får hoppas att någon sett någonting och hör av sig till oss, säger han.

– Det fanns vissa saker på platsen som man kan spårsäkra, så vi får se om vi kan få några spår att gå på från platsen.

Vad det är för spår som polisen säkrat vill man däremot inte gå in på.

– Nej, inte nu, det kan vara bra att ha för oss själva om vi får tag på en gärningsman.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag