Gustav, 15, tokhyllas på Twitter efter medieprofilernas mobbning

Foto: Skärmdump från Twitter
  • Lördag 9 jun 2018 2018-06-09
E-post 2689

STOCKHOLM Sociala medier-redaktören för ett program i Sveriges Radio kallar Gustav, 15 år, ”landets töntigaste person”, och får uppbackning av medieprofilen Alex Schulman. Nu tokhyllas istället den unga mannen på Twitter.

UPPDATERING: I en tidigare version presenterades Moa Wallin som sociala medier-redaktör för Sveriges Radio. Rätt är att hon presenterats som sociala medier-redaktör för programmet Tankesmedjan som sänds i Sveriges Radio.

Det hela började med att Expressen lade upp ett inlägg på Instagram om 15-årige Gustav som på moped patrullerar runt norra Stockholm och spanar efter brottslingar. Gustav har flera poliser i släkten och tänker själv bli det i framtiden.

Att Gustav gör vad han kan för att upprätthålla lag och ordning i sin hemort faller dock inte alla i smaken. Vissa menar rentav att det är töntigt. En av dem heter Moa Wallin.

När någon frågar Moa Wallin vad som är töntigt med att vilja förbättra världen svarar hon: ”hur är ständiga falsklarm till polisen ett sätt att förbättra världen?” I Expressens artikel om Gustav står det mycket riktigt att det ofta visar sig vara falskt larm när han ringer polisen, men att polisen ändå uppskattar hans insats.

En som backar Moa Wallin är den välkände medieprofilen Alex Schulman, som ”gillar” Wallins Twitterinlägg där hon utnämner en 15-årig kille till ”landets töntigaste person”.

Desto fler väljer dock att backa Gustav. På fredagen fylldes Twitterflödet av hyllningar till den unga mannen som drar sitt strå till stacken för att hålla sina hemtrakter trygga. Här följer ett axplock från flödet:

PLUS: ”Vi börjar bygga upp ett medborgargarde”: Mats på Ekerö har fått nog av ungdomsgängets terror

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag