Hakelius bemöter Oksanens kritik: ”Måste vara rätt tondöv”

Patrik Oksanen (.tv) och Johan Hakelius (t.h). Foto: Nyheter Idag samt Privat
  • Söndag 25 Nov 2018 2018-11-25
E-post 568

STOCKHOLM ”Den som läser min text och anar något slags ’hat’ måste vara rätt tondöv”, svarar Johan Hakelius till Nyheter Idag när han kommenterar kritiken från Patrik Oksanen om ”Centerhat”.

Under lördagen uppmärksammade Nyheter Idag att Hela Hälsinglands ledarskribent Patrik Oksanen anklagar Johan Hakelius för ”Centerhat”. Detta efter en krönika av Hakelius i Expressen där Annie Lööf jämförs med en ”skitgumma”.

”När Centerhatet pyr igenom den fina belevade och intellektuella fasaden kan haveriet i svensk offentlig debatt se ut så här. Vi är på ett sluttande plan tyvärr”, skrev Oksanen på Twitter samtidigt som han länkar till Hakelius text.

Hakelius: ”Måste vara rätt tondöv”

I ett mejlsvar till Nyheter Idag kommenterar Hakelius kritiken från Oksanen. Han kallar kritiken för en ”överreaktion” och menar att anklagelserna får ses i ljuset av det låsta läget i regeringsfrågan.

”Det här är en överreaktion, som bygger på att Centern målat in sig i ett hörn och har svårt att komma ut. Det gör att de blir väldigt känslosamma, både när de själva uttalar sig och när de läser vad andra skriver”, skriver Hakelius.

Bli PLUS-medlem och läs hela artikeln. Då stöder du Nyheter Idags journalistik och får tillgång till orädd, rolig och ny journalistik.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag