Här använder finsk polis pepparsprej mot militanta afghaner

Foto: Youtube
Foto: Youtube
  • Onsdag 6 sep 2017 2017-09-06
E-post 5466

FINLAND Polisen i Jyväskylä i Finland tog i måndags i med hårdhandskarna mot aktivister som med våld försökte stoppa verkställigheten av utvisningen av en afghansk familj.

Videoklipp på Youtube visar kravallutrustad polis som med pepparsprej och polishundar skingrar de protesterande som till övervägande delen tycks ha utgjorts av afghaner men även ska ha fått stöd från andra invandrargrupper och finska vänsterextremister.

Enligt ett pressmeddelande på finska polisens hemsida skulle gränspolisen omhänderta den utvisningsdömda familjen klockan tolv. När de kom fram till det asylboende där familjen bor hade det omringats av demonstranter som hindrade gränspolisen från att ta sig in på boendet.

Gränspoliserna tvingades tillkalla förstärkning som tog i med hårdhandskarna för att skingra folkmassan. Demonstranterna svarade enligt finska medieuppgifter med att kasta sten och skor på poliserna. Två av dem greps för våldsamt motstånd mot tjänsteman respektive störande beteende.

Därefter kunde den familj som ska utvisas omhändertas och de skickas nu tillbaka till sitt hemland som planerat.

Pauli Kiuru, riksdagsledamot för Samlingspartiet, skriver på Facebook att han är förfärad över scenerna som utspelade sig vid asylboendet i Jyväskylä. Han frågar sig vad som händer i ett samhälle där man accepterar attacker på polisen och varnar för att brandmän och ambulanspersonal står näst i tur.

Kiuru fördömer även media i Finland som han anklagar för att ställa sig på demonstranternas sida i deras attack på polisen. ”Vems sida står media på – rättsväsendets eller demonstranternas?” frågar han sig retoriskt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag