Här flyr människor i panik efter terrorattacken i Manchester

  • Tisdag 23 maj 2017 2017-05-23
E-post 214

STORBRITANNIEN Minst 22 personer är döda och över ett 50-tal har skadats i vad som bedöms vara en terrorattack i Manchester. Någon form av detonation, som misstänks vara utförd av en självmordsbombare, inträffade vid en konsert i Manchester.

Under måndagkvällen slår en misstänkt självmordsbombare till mot en Ariana Grande-konsert i Manchester i England. Flera medier rapporterar att 59 personer har skadats i vad brittiska polisen utreder som ett terrorattentat och hittills har 22 personer mist sina liv. Antalet dödsoffer kan komma att stiga under dagen. Bland de skadade och dödade finns flertalet barn och ungdomar.

Videobilder från platsen visar hur konsertbesökare flyr lokalen i panik. Självmordsbombningen uppges inträffat precis utanför arenan i samband med att publiken börjat lämna konserten.

Manchester Arena är Europas största inomhusarena med en kapacitet för 21 000 åskådare. Artisten Ariana Grande säger att hon är ”förstörd” över vad som skett. Premiärminister Theresa May kallar attacken för ”en fruktansvärd terroristattack”. Hon har även ställt in sin valkampanj inför det brittiska nyvalet med anledning av terrordådet.

Självmordsbombaren är ännu inte identifierad. Svenska UD har inte några uppgifter om drabbade svenskar. Polisen i Manchester har även utfört en kontrollerad sprängning av ett misstänkt föremål, rapporterar flera medier. Beväpnade poliser patrullerar gatorna i Manchester och området runt arenan, där konserten ägde rum, är avspärrad.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag