Här flyr nattklubbsbesökarna skottlossning i semesterorten

Bild: Faksimil Twitter
  • Måndag 18 jul 2022 2022-07-18
E-post 22

SPANIEN Minst fem personer har skadats efter en skottlossning på en nattklubb i den populära spanska semesterorten Marbella på natten till måndagen, rapporterar norska VG. I filmer från händelsen syns tumultartade scener där nattklubbsbesökare flyr undan skjutningen.

Enligt den spanska tidningen El Confidencial ska händelsen ha ägt rum strax efter klockan ett lokal tid på nattklubben Opium vid ortens strandpromenad. På klubben uppstod ett storbråk där både skjutvapen och knivar användes och trots mängden besökare öppnade en person eld.

På sociala medier sprids filmer från tumultet efter skottlossningen.

Bland de fem personerna som skadades ingår bland annat den misstänkte skytten, som uppges ha knivhuggits i storbråket. El Confidencial skriver att han befinner sig på sjukhus och att han är häktad av den spanska polisen. Enligt Svenska Magasinet, som hänvisar till lokala medier, ska gärningsmannen vara en 40-årig nederländsk medborgare.

Bland de fem skadade finns också en 32-årig kvinna som har vårdats på intensiven efter att ha träffats av ett skott i buken. Även en 32-årig irländsk man uppges ha vårdats på intensiven efter att ha blivit allvarligt skottskadad, skriver El Confidencial.

En 20-årig norsk kvinna som befann sig på nattklubben berättar för VG om de kaosartade scenerna.

– Vi sprang ut och många gömde sig. Folk grät, säger hon till tidningen.

Utrikesdepartementets presstjänst uppger för TT att man i nuläget inte har några uppgifter om svenskar som skadats i skottlossningen, skriver SVT.

Läs även: Klanmedlemmar döms efter storbråket – de som startade allt får kortare straff

Läs även: Den ”sjuka livsstilen” fortsätter – Abbe Blattelito gripen för mordförsök

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag