Här misshandlas gatuförsäljaren till döds – kallade kvinna för ”vacker”

Faksimil Twitter
  • Måndag 1 aug 2022 2022-08-01
E-post 176

På fredagen misshandlades den nigerianska gatuförsäljaren och tvåbarnsfadern Alika Ogorchukwu, 39, till döds i staden Civitanova Marche i Italien medan vittnen filmade misshandeln utan att ingripa, rapporterar The Sun.

Filippo Claudio Giuseppe Ferlazzo, 32, har gripits som misstänkt för dådet. Enligt polisen inledde han den dödliga misshandeln av den handikappade Ogorchukwu med att ta ifrån honom hans krycka och slå honom med den.

Läs även: Fotbollsspelare ihjälslagen efter match

På en film av misshandeln som spridits på sociala medier ser man hur Ferlazzo brottar ned Ogorchukwu på marken och håller fast honom.

Enligt polisen ska Ferlazzo därefter ha slagit Ogorchukwu upprepade gånger med sina nävar innan han stal gatuförsäljarens telefon och lämnade platsen. En obduktion ska klargöra om Ogorchukwu dog av slagen, kvävning eller någon annan orsak.

Enligt uppgift ska Ferlazzo ha attackerat Ogorchukwu för att han kallade hans kvinnliga sällskap för ”bella”, som betyder ”vacker” och är en vanlig italiensk komplimang.

– Bella, kan du köpa några näsdukar eller ge mig en euro, ska Ogorchukwu ha sagt.

Både misshandeln och det faktum att det filmades utan att någon ingrep har upprört känslor i Italien, som håller val den 25 september.

– Jag fördömer inte bara brottet men också likgiltigheten. Det är något som har chockat medborgarna, sade Civitanova Marches borgmästare Fabrizio Ciarapica vid ett möte med nigerianska invandrare.

Läs även: Nära 1200 migranter till Italien under helgen

Läs även: Här slåss familjerna på Disney World – tre gripna och en till sjukhus

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag