Nära 1200 migranter till Italien under helgen

Foto: Vito Manzari / Wikimedia Commons
Genrebild. Foto: Vito Manzari / Wikimedia Commons
  • Måndag 25 jul 2022 2022-07-25
E-post

Nära 1200 papperslösa migranter har anlänt till Italien under en 24-timmarsperiod under helgen, rapporterar BBC. Migranterna kommer från flera länder i Mellanöstern och Afrika, och anlände till olika hamnar på Siciliens kust.

Enligt italienska myndigheter räddades 674 personer och fem döda kroppar togs från en överbefolkad fiskebåt utanför Kalabriens kust. Ytterligare 522 personer räddade från ett femton-tal båtar togs till migrant-ön Lampedusa på lördagen.

Båtarna kom från Libyen och Tunisien, och de räddade migranterna var från länder som Afghanistan, Pakistan, Sudan, Etiopien and Somalia.

Enligt italienska medier är mottagningscentret för migranter på Lampedusa överväldigade av det stora antalet migranter. Enligt en uppgift finns nu 1 184 personer på centret, som har kapacitet för 350 personer.

Den senaste vågen av migranter kommer inför det italienska valet i september, där opinionsmätningar visar att konservativa Fratelli d’Italia, ”Italiens bröder” är på väg att bli största parti.

Partiledare Giorgia Meloni har lovat att stoppa migrationen till Italien, bland annat med att genomföra en blockad av Libyens kust.

Läs även: 23 döda när migranter stormade spanska gränsen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag