Här skakar Löfven hand med sexdömde Arif Moradi

Foto: Youtube/Facebook
Foto: Youtube/Facebook
  • Tisdag 17 okt 2017 2017-10-17
E-post 1590

POLITIK På bilder och filmer som spridits i sociala medier de senaste månaderna syns hur statsminister Stefan Löfven skakar hand med Arif Moradi, språkrör för de afghaner som vistas illegalt i Sverige.

Bilderna är från i våras och togs alltså under tiden som Moradi utreddes för att ha förgripit sig sexuellt på en 14-årig flicka. Samhällsnytt hävdar att mötet mellan statsministern och afghanen kom till stånd på initiativ från Lottie Fallman som är en lokal S-profil i Söderköping, samma kommun som sexbrottet begicks i. Själv dementerar hon emellertid uppgiften.

Det är inte första gången Löfven poserar på bild tillsammans med en person som kan knytas till sexuella övergrepp. Igår rapporterade Nyheter Idag om hur han syns på bilder tillsammans med en ”mäktig medieman” som Cissi Wallin anklagar för att ha våldtagit henne.

”Den mäktige medieman som drogade och våldtog mig” poserar här med Stefan Löfven

Tidigare i år rapporterade Fria Tider om hur Löfven låtit sig fotograferas tillsammans med en 19-årig somalier som dömts för att ha våldtagit en förståndshandikappad kvinna i 80-årsåldern. Bilden togs förra året, efter att mannen dömts för och avtjänat sitt straff.

Arif Moradis sexövergrepp uppmärksammades förra veckan internationellt i och med att Daily Mail tog upp och skrev om händelsen.

Nyheter Idag har pratat med Stefan Löfvens pressekreterare Jonatan Holst. Han säger att han känner till att Moradi dömts för sexuella övergrepp mot en 14-årig flicka.

– Jag har hört talas om det, säger han efter en stunds tystnad.

Holst ber om att få återkomma med svar på våra frågor som bland annat handlar om huruvida statsministern i förväg kände till att den man han hälsade på utreddes för att ha förgripit sig sexuellt på en minderårig flicka.

Se även:
Talesman för ensamkommande döms för att ha sexofredat 14-årig flicka på konfirmandläger – nu utsätts han för näthat
Kvinnor i #jagärhär stöttar afghan som dömts för sexövergrepp mot 14-årig flicka

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag