Här skämmer Stefan Löfven ut sig i Indien: ”All eyes are now on China”

Först sa Löfven Kina när det skulle vara Indien. Sen förnärmade han kineserna också. Foto: Faksimil ur video / Facebook
  • Lördag 13 feb 2016 2016-02-13
E-post 2473

MUMBAI Sveriges statsminister Stefan Löfven befinner sig på officiellt besök i Indien och höll ett tal under ett event med titel ”Make in India”. Men det gick inte helt smärtfritt för statsministern när han på engelska skulle hålla tal. – All eyes are now on China…ohh sorry…India, sa Löfven under ett tal i Mumbai.

Det höll på att bli riktigt pinsamt för Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) när han höll tal inför ett stort antal åskådare under eventet ”Make in India” i Mumbai. Eventet har som syfte att locka kapital och investeringar i Indiens tillverkningsindustri, enligt sajten India Today.

När Löfven inleder talet på engelska börjar han med att hälsa godkväll till åhörarna.

– Ladies and gentlemen, good evening Mumbai, utbrast han men stadig ton i rösten.

Men sen gick det inte riktigt som planerat. När han skulle adressera Indien i sitt tal blev det istället Kina vilket är en minst sagt stor skillnad. Men Löfven gjorde en snabb korrigering efter misstaget och förnärmade istället kineserna efteråt och framställde dem som föredettingar.

– All eyes are now on China… ohh sorry… India. It used to be on China, sade Löfven samtidigt som han försökte rädda ansiktet.

Nedan kan du se det pinsamma ögonblicket när Löfven håller tal ute i stora världen

DELA!Vår statsminister inleder med att först tro att han är i Kina.Sen pudlar han – genom att framställa Kina som föredettingar som är omsprungna av Indien.Världsklass!

Posted by Alliansen – återtåget on Saturday, February 13, 2016

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag