Här skjuter terroristen ihjäl bilförare i Israel efter att ha mördat två ukrainare

Delar av attacken filmades av vittnen. Bild: Faksimil Twitter
  • Torsdag 31 mar 2022 2022-03-31
E-post 183

Minst 5 personer har dödats i en terrorattack i en förort till Tel Aviv på tisdagen. Alarabiya News rapporterar att två av de avlidna efter tisdagens terrorattack var ukrainare, enligt uppgift från israelisk polis.

De avlidna ukrainarna var 23 respektive 32 år gamla och liksom övriga dödsoffer män. De ska ha befunnit sig i Israel en längre tid och var inte flyktingar från Rysslands pågående anfallskrig mot Ukraina.

Läs även: Låste in misstänkt terrorist i taxi – hyllas efter explosion

Terroristen Diaa Armashah, en palestinier från byn Yabad på Västbanken, inledde terrordådet genom att döda de båda ukrainska männen som satt utanför en butik. Därefter sköt han ihjäl ytterligare två israeler i närheten och en polis som kom till platsen, innan han själv sköts ihjäl av polis.

En film som delas av den propalestinska journalisten och aktivisten Haidar Akarar visar hur terroristen skjuter en bilförare till döds. Akarar kallar den mördade israelen för en ”sionistisk bosättare”.

VARNING FÖR STARKA BILDER.

Det är den tredje terrorattacken i Israel på en vecka, med sammanlagt 11 döda, skriver Reuters. I förra veckan mördades fyra personer i Beersheba av en terrorist som använde både en bil och en kniv som vapen. Terroristen sköts ihjäl av polis och uppges ha sympatiserat med IS.

På söndagen sköts två poliser ihjäl i Hadera. Terroristen sköts ihjäl av polis, och IS har tagit på sig ansvaret för den attacken.

Läs även: Varning för starka bilder: Terroristen skjuter ihjäl man – nu kallar Kurz in militären

Läs även: Konservativ politiker höggs ihjäl i kyrka – polisen utreder somalier för terrordåd

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag