Här tvingas 7-årige Alfons se sin mamma bli misshandlad av motdemonstrant

Alfons gråter efter att mamma blivit misshandlad av antirasister - mitt framför ögonen på honom. Foto: Anina Laroma / Sverigedemokraterna
  • Torsdag 15 maj 2014 2014-05-15
E-post

KARLSTAD Alfons, sju år, fick se sin mamma bli misshandlad mitt framför ögonen under Jimmie Åkessons torgmöte. Alfons hjälpte polisen att peka ut vem som slog. Han blev kallad för ”horunge”, berättar hans mamma.

Det var en stor dag. Sjuårige Alfons gjorde sig fin. Idag är dagen han ska få träffa sin hjälte. Vattenkammat hår, skjorta, kavaj och finbyxor. Och en tecknad bild på spindelmannen med ett personligt meddelande till Jimmie Åkesson.

– Du är min hjälte. Kram Alfons, stod att läsa på presenten till Jimmie.

Izabella och hennes sjuårige son Alfons bor i Göteborg. De har tidigare försökt lyssna på Jimmie Åkesson, men han fick avbryta i Göteborg på grund av mötesstörningar. Den gången kunde Nyheter Idag avslöja att en ledamot i Vänsterpartiets partistyrelse uppmuntrade motdemonstranterna. Nu åkte Izabella och Alfons till Karlstad istället för att träffa Jimmie.

– Alfons tyckte det var spännande och pirrigt, berättar hans mamma Izabella för Nyheter Idag.

Alfons fick äntligen träffa Jimmie

Nu fick Alfons träffa Jimmie och lämna över sin teckning och blommor. En stolt mamma tog bilder på sonen och partiledaren, och en lika stolt partiledare tar en bild på presenten och delar den på twitter.

Här ser vi när Alfons lämnar över sin present och en bukett blommor.

Alfons ger Jimmie blommor och en teckning med spindelmannen. Foto: mamma Izabella

Alfons ger Jimmie blommor och en teckning med spindelmannen. Foto: mamma Izabella

”Jag skiter väl i din lilla äckliga horunge”

Efter att Alfons träffat Jimmie ställde han sig tillsammans med sin mamma hos publiken för att lyssna på Jimmies tal. Men precis som i Göteborg blev det aldrig något tal. I publiken stod människor som var där för att störa mötet och flera poliser tvingades ingripa för att försöka hålla ordning.

En arg motdemonstrant hade antagligen sett att Alfons och Izabella träffade Jimmie. Hon försökte starta bråk med Izabella. Då gick Izabella och Alfons till en polis för att få hjälp. Polisen uppmanade dem att åka hem istället, berättar Izabella. Efter en stund kommer den arga motdemonstranten fram till dem igen.

– Då står hon bredvid mig igen och skriker ”horor”. Jag röt ifrån och sade dämpat men bestämt att det finns barn här. Då ställde hon sig framför Alfons och sa till honom ”jag skiter väl i din lilla äckliga horunge”, berättar Izabella.

Alfons fick se sin mamma bli misshandlad

Sedan gick det snabbt. Izabella försökte mota bort motdemonstranten från Alfons. Då blev Izabella slagen i ansiktet och hon faller bakåt. Alfons blir rädd när han ser sin mamma på väg att stupa till marken. Han börjar gråta och en dam tar tag i honom för att hålla honom undan tumultet.

– Hon boxade med handflatan i ansiktet. Jag minns inte exakt vad som hände, det blev bara svart, berättar Alfons mamma.

Det är svårt för Izabella att redogöra i detalj vad som hände. Allt hon kunde tänka på där och då var Alfons som stod bredvid och såg händelseförloppet.

Läs också: Minst tre vittnen såg Alfons mamma misshandlas

Läs också: VIDEO – Se tumultet när Alfons mamma misshandlas

En modig Alfons pekade ut motdemonstranten för polisen

Izabella har polisanmält händelsen och flera personer ska enligt uppgifter till Nyheter Idag ha sett misshandeln äga rum. Alfons själv hjälpte till att peka ut motdemonstranten som precis hade misshandlat hans mamma.

– När hon skulle pekas ut så visade hon med händerna som ”kom kom o bråka va” samtidigt som hon flinade, förklarar Izabella.

Efteråt har Alfons och Izabella pratat om händelsen. Det är inte helt enkelt att förklara för en sjuåring varför vuxna människor skriker, bråkar med polisen och slår hans mamma i samband med att han ska träffa sin hjälte.

– Han blev ledsen och sade att han blir ledsen när någon slår mamma. Det får man inte enligt Alfons, berättar Izabella för Nyheter Idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag