VIDEO: Se tumultet när Alfons mamma blev slagen

Alfons gråter efter att mamma blivit misshandlad av antirasister - mitt framför ögonen på honom. Foto: Anina Laroma / Sverigedemokraterna
  • Fredag 16 maj 2014 2014-05-16
E-post 0

KARLSTAD Trots vädjaden till polisen om att föra bort motdemonstranten, gjorde polisen ingenting. – Kan inte ni poliser ta bort henne, hon slog henne i ansiktet, säger en man i videon till polisen och pekar på motdemonstranten.

Direkt efter att Tobias Utter såg sjuårige Alfons mamma bli slagen till marken tog han upp sin mobiltelefon för att filma, berättar han för Nyheter Idag. Vi har tidigare berättat om hur Alfons såg sin mamma bli slagen till marken av en motdemonstrant.

– Det var ungefär fem sekunder efter att mamman fick smällen som jag fick igång filmningen med mobiltelefonen.

”Hon slog henne i ansiktet”

Nyheter Idag kan nu visa det exklusiva videoklippet där vi ser motdemonstranten skrika mot människor. En kille pekar på motdemonstranten och tittar mot en polis.

– Kan inte ni poliser ta bort henne, hon slog henne i ansiktet, säger mannen.

Polisen ingriper aldrig utan tumultet fortsätter. Motdemonstranten i sin tur är upprörd, gör utfall och skriker mot människor.

– Hon började, fuck you, säger motdemonstranten i videoklippet.

Vill inte prata med oss

Nyheter Idag har pratat med två vittnen som säger att de har sett motdemonstranten slå Alfons mamma i ansiktet. Vi har försökt nå motdemonstranten, men hon vill inte prata med oss. På hennes Facebooksida ger hon dock sin version av händelseförloppet.

Media har gjort sitt, hon bad mig åka tillbaka det va så det började sen går hon till polisen och säger att jag har hotat henne efter det kommer hon tillbaka och pekar ut mig bland den stora folkmassan hon lägger sin 7 årige son framför sig och hoppar på mig ger mig en smäll med öppen handflata en grov rodnad mot höger öra FEM POLISER står inom 10 meters avstånd och inte en enda agerar .. skämmigt snabbt efter det ragerar jag och slår tillbaka, ANTAR ATT DET ÄR SJÄLVFÖRSVAR samt att hon provocerade mig först. Helt otroligt vad man kan utsättas för bara för att man har en annan bakgrund #ingarasisterpåvåragator
HAN som har skrivit artikeln har suttit i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna, och varit SDU-ordförande. ingen annan hemsida har skrivit om denna attack det kan bero på att det är en sverigedemokrat som har anordnat denna hemsida jag kan med halft gott samvete tro att det är Kent Ekeroth ( sitter i riksdagen)

Läs också: Alfons väcker känslor

Trots att Nyheter Idag talat med flera på platsen har vi hittills inte varit i kontakt med någon som kan styrka motdemonstrantens version. Vi har även tittat noga på originalvideon och vi kan inte se någon rodnad på varken höger eller vänster öra, eller någon annanstans i ansiktet.

En motanmälan ska även vara upprättad mot mamman, berättar nwt.se

Nedan kan du se videoklippet med tumultet efter att Alfons mamma blev nerslagen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag