Minst tre vittnen såg Alfons mamma misshandlas

Robin Hassel (inklippt i bild) såg Izabella misshandlas under det stökiga torgmötet. Foto: Privat / Patrik Hassel
  • Fredag 16 maj 2014 2014-05-16
E-post

KARLSTAD Gårdagens nyhet om sjuårige Alfons som såg sin mamma misshandlas under Jimmie Åkessons torgmöte väcker känslor. Närmare en kvarts miljon människor har läst berättelsen om Alfons på Nyheter Idag. 

Det blev trafikrekord på gårdagens nyhet om Alfons som såg sin mamma bli misshandlad. Mer än 30 000 delningar och över 800 kommentarer i skrivande stund. Många människor visar sitt stöd för Alfons i sociala medier och en person som kontaktar Nyheter Idag vill skicka biobiljetter till Alfons och hans mamma.

Ögonvittnen stod precis bakom Izabella och Alfons

Under torgmötet bad vi Tobias Utter från Karlstad att vara ögon och öron på plats åt Nyheter Idag. Tobias blev själv ögonvittne till misshandeln och berättade på plats vad han hade sett för polisen. Nu kan Nyheter Idag berätta vad fler vittnen på platsen har sett.

Robin Hassel, 23 år och boendes i Karlstad, var en av besökarna på Jimmie Åkessons torgmöte i Karlstad. Robin och hans pappa Patrik stod precis bakom Izabella när hon blev misshandlad framför ögonen på sjuårige Alfons.

– Motdemonstranten stod bakom mamman, hon stod och skrek åt Jimmie. Då tyckte mamman att hon skulle sluta skrika och gå därifrån. Sen använde motdemonstranten något skällsord mot mamman och de började tjafsa, berättar Robin i telefon till Nyheter Idag.

Gjorde mamman något fysiskt utfall mot motdemonstranten?

– Nej, jag har inte sett någonting om att mamman skulle ha slagit eller knuffat motdemonstranten. Mamman sa ifrån när motdemonstranten var stökig och bråkade, förklarar Robin.

Hur nära stod du?

– Jag och min farsa stod maximalt två meter ifrån händelsen. Till en början stod motdemonstranten precis framför min farsa, så det hela utspelade sig i stort sett rakt framför oss.

Hur pass säker är du på att mamman inte har sagt eller gjort något som är fel?

– Jag är i princip 100 procent säker. Hon sade ifrån på skarpen att motdemonstranten skulle lugna ner sig och gå därifrån. Jag uppfattade att hon ville skydda sin pojke.

Robin berättar att han ska kontakta polisen för att tala om att även han och hans pappa är vittnen till vad som hänt. Innan vi lägger på telefonen får vi veta att även Robin uppfattat att motdemonstranten varit elak mot sjuårige Alfons.

– Jag hörde att motdemonstranten skrek något elakt åt ungen också. Jag vet inte om hon skrek det rakt mot barnet, jag tror hon var vänd mot mamman när hon skrek något fult om mammans unge, förklarar Robin i telefon.

”Jag försökte mota bort henne”

Även Alfons mamma Izabella berättar att det blev tjafs på platsen. Hon ville att motdemonstranten skulle lugna ner sig och sluta skrika fula ord när Alfons stod i närheten.

– Jag försökte mota bort henne [motdemonstranten] men jag har verkligen inte gjort något fysiskt utfall, eller ens något som kan uppfattas så, bedyrar Izabella i telefon när vi frågar henne.

Motdemonstranten får utstå näthat

På forum och andra sajter på internet hängs nu motdemonstranten ut med bild och personnummer. Flera personer skriver nedsättande saker om motdemonstranten och även dödshot framförs från anonyma skribenter. Även Izabella har sett detta på internet och hon tycker det är fel.

– Det är polisens sak att utreda. Man ska inte sjunka så lågt att man hotar och hatar andra, det är alltid fel, berättar Izabella.

Vi har försökt komma i kontakt med motdemonstranten men hon vill inte prata med Nyheter Idag. Även nwt.se har skrivit en kort notis om händelsen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag