Heavy metal på riktigt när robotar rockar loss

One Love Machine vet hur man head bangar. Foto: Faksimil Youtube
  • Tisdag 1 Dec 2015 2015-12-01
E-post 4

FRANKRIKE Bandet The One Love Machine Band uppträdde i helgen på Futurapoliskonferensen i Toulouse, till allmänt jubel. Bandet är skapat av den tyske konstnären Kolja Kugler, som byggt bandet av allsköns metalldelar, och pneumatiska pumpar skänker dem liv.

Kolja Kugler lärde sig att arbeta med metall när han kort efter Berlinmurens fall och Sovjetunionens kollaps kom i kontakt med det brittiska konstnärskollektivet Mutoid Waste Company som kom till Tyskland för att jaga rätt på kalla kriget-prylar som de kunde bygga om till större konstinstallationer. Kugler har ingen utbildning som ingenjör eller mekaniker i bagaget.

När Kugler satte igång med bandet The One Love Machine Band började han med managern, Sir Elton Junk, som på bilden ovan ses mellan trummisen Boom Tschak och bassisten Afreakin Bassplayer. Managern gör dock inte mycket mer än att hålla upp en skylt som anger tid för nästa spelning. Det är mer liv i de andra robotarna. Eller robotar förresten, Kugler föredrar att kalla dem för rörliga skulpturer. Och musiken är han egentligen inte intresserad av, utan det är det visuella som lockar honom. Utseendet och rörelserna.

Med de pengar han tjänar på turnéer och uppträdanden hoppas han kunna utöka bandet med fler mekaniska medlemmar.

Nedan ses ett kort reportage om Kugler och bandet.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag