Hemlös man hjälte – försökte stoppa terrorist med kundvagn

Bild: Faksimil Twitter
  • Måndag 12 nov 2018 2018-11-12
E-post 678

MELBOURNE När en terrorist i Melbourne gick till angrepp med kniv mot förbipasserande och poliser tog hemlösa Michael Rogers upp kampen mot terroristen, beväpnad med en kundvagn. Nu är Rogers hjälte i Australien.

På fredagen drabbades Melbourne i Australien av ett terrordåd när Hassan Khalif Shire Ali satte eld på ett fordon med gascylindrar och sedan angrep förbipasserande med kniv.

Tre personer blev knivhuggna av terroristen, varav den 74-åriga restaurangägaren Sisto Malaspina skadades så svårt att han avled.

När polisen kom till platsen gick Ali till angrepp även om poliserna. Men polisen fick hjälp av en otippad hjälte i form av den hemlösa Michael Rogers, som med en kundvagn försökte avvärja terroristens attacker mot poliserna – bara meter från det brinnande fordonet.

Nu har 46-åriga Rogers blivit Australiens hjälte, och en insamling till Rogers har samlat ihop 117 000 dollar, rapporterar Sky News.

Rogers förklarade för lokala media att hans handling var ”en ögonblickets ingivelse”.

– Jag ville bara hjälpa till och göra någonting rätt för första gången i mitt liv, sade Rogers.

– Jag såg kundvagnen, så jag tog den och sprang och kastade den rakt på honom. Jag träffade men fick inte ned honom. Och jag gjorde det ett par gånger men fick inte ned honom, berättade Rogers om sitt ingripande.

Läs även: Snart släpper Kriminalvården ut de fyra islamistiska terroristerna

Istället sköt polisen Ali som senare avled på sjukhuset. Ali var av somaliskt ursprung och känd av den australiensiska säkerhetstjänsten sedan tidigare.

Rogers rådiga ingripande filmades av vittnen och han har blivit känd som ”the trolley man” (”kundvagnsmannen”) på sociala medier i Australien.

Här kan ni se filmen från terrordådet där Rogers hjältemodigt tar sig an en knivbeväpnad terrorist med endast en kundvagn som vapen.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag