Hon tar över efter Eliasson

Camilla Asp och Dan Eliasson. Foto: Pressbilder
  • Torsdag 7 jan 2021 2021-01-07
E-post

SVERIGE Nu står det klart vem som kommer att ersätta Dan Eliasson som chef för MSB. Ny vikarierande generaldirektör blir Camilla Asp, som tidigare varit avdelningschef på samma myndighet.

På onsdagen kom beskedet att Dan Eliasson lämnar sitt uppdrag som generaldirektör för MSB. Missnöjet över Eliassons jul- och nyårsresa till Kanarieöarna blev till slut för stort.

– Skälet för mitt ställningstagande är att MSB som myndighet ska få bästa möjliga förutsättningar att genomföra sitt viktiga uppdrag. Det är därför som jag i dag har begärt förflyttning om att lämna uppdraget, sade Dan Eliasson i ett pressmeddelande.

På torsdagen meddelade regeringen att Camilla Asp tar över som vikarierande generaldirektör för MSB och tillträder omedelbart. Fram till nu har hon varit chef för avdelningen för krisberedskap och civilt försvar på samma myndighet.

”Camilla Asp har gedigen erfarenhet från statsförvaltningen. Hon har tidigare arbetat inom Regeringskansliet, på både Affärsverket svenska kraftnät och Skolverket”, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

– Camilla Asp har erfarenheter som ger henne bred kunskap om krishantering. Detta är särskilt viktigt i hanteringen av den pågående pandemin, säger inrikesminister Mikael Damberg (S) i pressmeddelandet.

Asp kommer att vara vikarierande generaldirektör till dess att en ordinarie chef tillträder. På en pressträff kommenterade hon Eliassons avgång.

– Det här var den enda rimliga utvägen, sade hon.

Läs även: Efter klubbesöket på Gran Canaria – nu avgår Eliasson: ”Nu är det panik i systemet”

Läs även: Bögklubbens missnöje efter Dan Eliassons besök på Gran Canaria: ”Dricksar dåligt”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag