Illegal invandrare högg ihjäl sin styvdotter med yxa

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 17 okt 2017 2017-10-17
E-post 3033

SVERIGE En 40-årig man åtalas för att ha mördat sin 20-åriga styvdotter genom att flera gånger hugga henne i huvudet med en yxa. Mannen kommer från Sydeuropa och vistades illegalt i Sverige. Åklagaren yrkar att mannen döms för mord och att han utvisas från landet. 

En man i 40-års-åldern åtalas för mord på sin 20-åriga styvdotter. Enligt åtalet ska mannen ha yxhuggit sin styvdotter i huvudet flera gånger, varpå hon avled till följd av skadorna. Det uppger Expressen. 

Hur många hugg han utdelade är inte helt klart.

– Hur ska man veta hur många slag man slår när man är arg, har mannen sagt i förhör, enligt Expressen.

Han har även efterfrågat att en läkare ”ska undersöka hans hjärna”.

Mannen kommer från ett land i södra Europa och har vistats i Sverige illegalt. Han bodde i ett litet samhälle i Värmland.

Det brutala mordet föregicks av flera konflikter mellan mannen och styvdottern. I polisförhör uppger mannen att han inte hade mördat styvdottern om bara hans sambo, styvdotterns mamma, hade lyssnat när han sagt att styvdottern måste flytta hemifrån.

Mannen ska personligen ha kontaktat SOS Alarm efter det att han huggit sin styvdotter i huvudet med en yxa. Eftersom polisen inte hade någon patrull att skicka så fick ambulanspersonalen vänta innan de kunde hämta den yxskadade styvdottern.

Till sist skickades en ambulanshelikopter till platsen men hennes liv gick inte att rädda.

Enligt mannens advokat, Lars Magnusson, medger mannen grov misshandel och vållande till annans död, men uppsåtet ska inte ha varit att mörda styvdottern. Det har Magnusson tidigare sagt till GT. 

Åklagare Per Svensson tror att mannen hade till uppsåt att döda sin styvdotter. Han yrkar på att mannen ska dömas till mord samt att han ska utvisas från landet med förbud att återvända.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag