Invandrare begärs häktad för mord på försvunnen flicka

Foto: Missing People / Nyheter Idag
  • Fredag 22 nov 2019 2019-11-22
E-post

UDDEVALLA En man i 20-årsåldern begärs nu häktad misstänkt för att ha mördat 17-åriga Wilma Andersson som är försvunnen sedan en dryg vecka.

Göteborgs-Posten rapporterar att sökandet efter Wilma Andersson från Uddevalla fortsätter på fredagen. Hundratals frivilliga har engagerat sig och poliser från hela Västra Götalandsregionen har kallats in.

Sedan i tisdags sitter en man anhållen misstänkt för att ha mördat flickan. Nu begärs han häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Efter förhör med den misstänkta och med personer som allteftersom är intressanta i utredningen samt utifrån omständigheter som framkommit i tekniska undersökningar har jag beslutat att begära mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, säger vice chefsåklagare Caroline Fransson i ett pressmeddelande.

Enligt häktningsframställan, som Nyheter Idag har tagit del av, ska mordet ha skett den 14 november. Den misstänkte är i 20-årsåldern och bor i Uddevalla.

Mannen är svensk medborgare, men har tidigare haft irakiskt medborgarskap. Han invandrade till Sverige som barn och fick 2014 sitt svenska medborgarskap.

Enligt GT är den misstänkte flickans pojkvän. Han nekar till anklagelserna.

Läs även: Iraks försvarsminister får bidrag från Försäkringskassan – polisen utreder flera brott

Gör skillnad

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag