Invandrare som gjorde 13-åring gravid efter våldtäkt döms

Foto: Flickr
  • Onsdag 4 apr 2018 2018-04-04
E-post 306

SKARABORG Nyheter Idag har tidigare berättat om invandraren som våldtog en ung flicka upprepade gånger och gjorde henne gravid. Nu har hon fött hans barn, och mannen döms till fyra års fängelse.

Läs även: 40 av 43 gärningsmän har invandrarbakgrund – Expressen granskar gruppvåldtäkterna

SVT skriver att mannen i 50-årsåldern döms till fyra års fängelse för våldtäkt mot barn. Han ska även betala 200 000 kronor i skadestånd till flickan. Som Nyheter Idag tidigare rapporterat är mannen medborgare i Serbien och Montenegro.

Våldtäkterna skedde vid flera tillfällen när flickan var 12 och 13 år. Hon blev gravid och ett faderskapstest visar mannen är pappa till barnet som flickan sedan födde. Han har nekat till brott och menar att hans sperma kom in i flickan på något annat sätt än samlag. Skaraborgs tingsrätt köper dock inte den ursäkten.

Mannen döms även för hot mot tjänsteman. Han var besvärlig när han greps och uppträdde hotfullt mot polisen.

– Jag har dödat 100 personer i Kosovo, hade jag velat hade jag tagit er också, sade han enligt en av poliserna som grep honom.

PLUS: Åklagaren: Kriminell irakier försökte våldta minderårig flicka – kan inte utvisas

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag