It’s Always Sunny in Philadelphia-stjärnan delger visdom

Charlie Day vid ComiCon. - Foto: Wikimedia Commons
  • Tisdag 27 maj 2014 2014-05-27
E-post 0

NÖJE Charlie Day, känd som en av skaparna av, och huvudrollsinnehavarna i den amerikanska succé-tv-serien It’s Always Sunny in Philadelphia var nyligen inbjuden att tala inför studenterna på sitt forna universitet vid deras examen.

Charlie Day är betydligt smartare än den karaktär, Charlie Kelly, han spelar i komediserien som han skapade tillsammans med sina vänner Glenn Howerton och Rob McElhenny. Serien har gått i nio säsonger och det kommer att bli minst tre till. När den kom blev den en oväntad framgång med sina osympatiska karaktärer och sitt allmänna lågbudgetstuk, och den visade att vassa manus och skarpa karaktärer faktiskt var viktigare än höga produktionsvärden. Att ett namn som Danny DeVito anslöt sig till ensemblen i andra säsongen skadade förstås inte heller.

Det tal han höll präglades av hans speciella sinne för humor, och han var själv måltavla för många av skämten.

– Min röst är som en rökande tioårings, säger han om sin säregna nasala röst.

Men det fanns också ett allvar i talet. Charlie Day talar om vikten av att ta chanser och att inte bli bekväm eller rädd för misslyckanden. Man skapar sina egna möjligheter.

– Vänta inte på din chans, skapa den.

Han trivs med att vara sin egen chef. Om det finns något han vill ha med i serien så hamnar det i serien. Som att dricka vin ur en läskburk.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag