Janne Josefsson och Sanna Rough med i Modiris onlineshow

Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 26 maj 2020 2020-05-26
E-post 96

SVERIGE På grund av coronakrisen kommer Navid Modiris nästa ”Hur kan vi? live”-evenemang att hållas på nätet. Där på onsdag utlovas ett ”gigantiskt digitalt samtal” med gäster som Lars Vilks, Hanif Bali, Janne Josefsson och Nyheter Idags Chang Frick.

Navid Modiri berättar att han själv kommer att sitta i en studio i Malmö med ett par av gästerna. Övriga gäster kommer att delta via länk. Publiken kommer att kunna interagera med gästerna eller bara titta på, beroende på vilken biljett man köper.

– Det är ju ett nytt sätt att göra digitala event på som varken vi eller särskilt många andra har provat på. Att göra det så här interaktivt är det ingen som har gjort så vitt jag vet, säger Modiri.

Ser du några risker med att göra det digitalt?

– Det är klart att vi uppskattar fysiska möten och att det händer någonting i det fysiska mötet som är värdefullt. Men jag ser inga direkta risker med att göra det digitalt, nej.

Du är inte rädd för att tekniken ska fallera?

– Alla som på något sätt har kommunicerat med någon annan de senaste veckorna på Zoom eller Skype eller Microsoft Teams vet att det är en del av det. Man får liksom räkna med att det kan svaja lite i tekniken. Så det är ingenting som är en risk, det är något vi får räkna in kommer att ske då och då.

– Det här är inte tänkt att göras som ett perfekt event. Vårt credo ”samtalet fortsätter” är ju något slags ”the show must go on”; vi kan inte sitta och vänta på den perfekta videokonferenslösningen, vi kan inte vänta på att corona är över. Vi måste fortsätta samtalet ändå, och då gör vi det på det här sättet.

Kvällen kommer bland annat att bjuda på tre huvudsamtal på ämnena mänskligt lidande, medias bild av verkligheten, och porr.

Vilket samtal är du mest nyfiken på?

– Jag tycker det är kul att Janne Josefsson och Henrik Jönsson ska träffas första gången. Det känns som ett spännande samtal. Sedan är det första gången vi har med en porrstjärna (Sanna Rough) som gäst. Det är också intressant för det är en yrkeskår och en person som många pratar om men väldigt sällan pratar med.

– Speciellt just nu när vi pratar sexarbete, och porr är ju ett slags sexarbete, så är det många som har åsikter om och moraliserar kring men inte särskilt ofta pratar tillsammans med eller frågar de som faktiskt jobbar med det hur situationen känns och upplevs för dem.

Läs även: Malmö stad frågade ut Modiri om Förintelsen: ”Ganska surrealistiskt”

Läs även: Löfvens stab bad Modiri spela flyktingalibi

Stöd Nyheter Idag

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag