Jimmie Åkesson deltar i väckelsemöte med Runar Sögaard: ”Jag ber till gud varje dag”

  • Tisdag 21 aug 2018 2018-08-21
E-post 868

UPPSALA Många frågor om gud och Sverigedemokraternas politik diskuterades när Jimmie Åkesson deltog i väckelsemöte med Runar Sögaard. 

I en idrottssal i centrala Uppsala samlades ett hundratal människor under måndagen för att delta på ett väckelsemöte med den kända frikyrkerörelsepredikanten Runar Sögaard och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Nyheter Idag var på plats för att rapportera om väckelsemötet. Sögaard och Åkesson pratade om flera frågor gällande kristendom och sverigedemokraternas politik i en och en halv timme.

Åkesson inledde med att berätta att han engagerade sig i Sverigedemokraterna under 90-talet på grund av att han letade efter ett icke-socialistiskt EU-skeptiskt parti.

Sögaard och Åkesson diskuterade hur det är att vara föräldrer och Åkesson uppgav att han känner sig komplett som människa nu när han är far till en son. Åkesson passade även på att berätta att han ber till gud varje dag.

– Jag känner mig trygg med det även fast jag har ingen kristlig tradition som du eller många andra. Att få prata av sig med någon som finns där men som inte finns där. Jag ser inte honom som en jultomte som man kan be som saker utan som någon man kan få prata av sig med, berättar Jimmie Åkesson till Sögaard om varför han ber till gud.

En av de brännande frågorna för Sögaard var Sverigedemokraternas syn på adoption. Sögaard frågade om hans sons syster, som är adopterad från Afrika, är lika mycket svensk som en infödd svensk.

På detta svarade Åkesson ja utan tvekan. Varpå Sögaard uttalade sig om att det han får höra från Åkesson är så diametralt annorlunda från det budskap som basuneras ut från media dag in och dag ut.

Största applåden fick Åkesson när han svarade på frågan om vem som ska utvisas från landet.

– Om du gör rätt för dig ska du få stanna men är du inte medborgare och begår brott då ska du utvisas, sa Åkesson inför en applåderande publik.

Sögaard frågade ut Åkesson om synen på abort och att SD driver att sänka gränsen för abort från 18 veckor till 12 veckor. Åkesson uppgav då att det viktigaste för honom är inte hur många veckor det är fram och tillbaka utan att det pratas alldeles för lite om hur många aborter som sker i Sverige och att den frågan måste upp på dagordningen.

Åkesson kallade även Björn Söder för ”en enorm israelvän” som ”troligtvis älskar Israel mer än Sverige” på frågan om huruvida Söder anser att judar är Svenskar eller inte. Åkesson förklarar då att Söder endast försvarade judarnas rätt att få existera som en minoritet i Sverige. Åkesson berättade även att Sveriges ambassad i Israel borde vara i Jerusalem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag