John Cleese tänker inte kapa politiskt inkorrekt scen från Life of Brian

Bild: Bruce Baker/CC BY 2.0
  • Söndag 28 maj 2023 2023-05-28
E-post

John Cleese tänker inte kapa någon scen från den kommande teateradaptionen av kultfilmen Life of Brian, vilket tidigare har rapporterats. Enligt honom är det en reporter som rapporterat fel om vad han har sagt. ”Jag har, förstås, ingen intention att göra så”, skriver han på Twitter.

Det var Daily Mail som tidigare skrev att en scen ur Life of Brian var tvungen att ryka när Monty Python-skaparna John Cleese och Eric Idle tänkte adaptera komediklassikern till teaterscenen.

I den omtalade scenen kräver karaktären Stan, som spelas av Idle, att få kallas Loretta och att få föda barn. John Cleese karaktär Reg påpekar då att han inte kan få några barn, varpå Stan anklagar honom för förtryck.

Läs även: Scen ryker när Life of Brian blir teater – kan vara kränkande

Flera medier – däribland brittiska och svenska (Nyheter Idag inkluderade) – gjorde en artikel baserat på Daily Mails uppgifter.

Men påståendet att scenen kommer ryka är inte sant, menar John Cleese. På Twitter skriver han att Daily Mails reporter har fått det hela om bakfoten.

Han menar att samtliga skådespelare som han läste för rådde honom att kapa ”Loretta”-scenen, men att det inte är ett råd han tänker ta till sig.

”Jag har, förstås, ingen intention att göra så”, skriver han.

”Så någon i publiken hade ringt en journalist och felrapporterat om mig. Otroligt nog var det ingen i brittisk media som ringde för att dubbelkolla”, fortsätter han.

Cleese intygar att inte heller låten ”Bright Side” kommer att kapas från pjäsen.

”Vi vill inte göra Eric [Idle] upprörd och det är hans enda bidrag till Life of Brian-manuset”, skriver han.

Läs även: John Cleese ber om ursäkt för ny säsong av ”Pang i Bygget”

Läs även: John Cleese: Woke ett hot mot humor

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag