Kamelryttare misstänks för motorsågshot i Kungsbacka

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 27 jan 2021 2021-01-27
E-post 638

KUNGSBACKA På måndagskvällen rusade en man in på en bar i centrala Kungsbacka med en motorsåg i händerna. Polisen har gripit en man efter händelsen, och enligt Kungsbacka-Posten har denne man tidigare varit misstänkt för en attack på kamelrygg i Turkiet.

Vid 19.30-tiden på måndagen dundrade en man in på en bar vid Norra Torggatan i centrala Kungsbacka med en motorsåg i högsta hugg. Motorsågen var igång och flera av gästerna flydde ut genom bakdörren. Motorsågsmannen ska ha lämnat platsen i en personbil.

Under den följande natten greps och anhölls en man i 40-årsåldern. Han är nu misstänkt för grovt olaga hot mot grupp. Varför han gjorde som han gjorde är än så länge en gåta.

– Han har varit ganska fåordig, säger åklagaren Sonja Seligmann till Nyheter Idag.

– Jag har den uppfattningen att han förnekar brott.

Seligmann säger att hon har en teori om varför detta hände, men att den är för dåligt underbygd för att hon ska dela med sig av den än.

Kungsbacka-Posten rapporterar att den misstänkte mannen är samme man som förra sommaren misstänks ha attackerat personal på ett hotell i Turkiet. Mannen var på semester och en kväll kom han till hotellet ridandes på en kamel och med en träpåk i handen.

– Jag ska knulla din hotellchef och dig också, uppges mannen ha ropat till hotellpersonalen.

Mannen anklagades för att ha slagit de anställda med påken och sina knytnävar. Själv hävdade han att det var han som blev attackerad. En undersökning visade att han hade 3,55 promille alkohol i blodet. Hur det sedan gick och om han dömdes för de misstänkta brotten är oklart.

Åklagaren Sonja Seligmann känner inte till kamelfallet och kan bara se att mannen tidigare har dömts för brott i Sverige.

– Det är lite blandat, trafikbrott och brott mot person.

Hon har till lunchtid på fredagen att bestämma sig för om han ska begäras häktad.

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Till skillnad från många traditionella medier och numera även en rad alternativa medier tar Nyheter Idag inte emot presstöd. Det betyder att vi finansieras av de som läser oss och ser ett värde i det vi gör.

Om du vill hjälpa oss att fortsätta, bli PLUS-medlem och få samtidigt tillgång till all vår journalistik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag