Knivattack på judisk kvinna i Helsingborg

Bild: Flickr
  • Tisdag 14 maj 2019 2019-05-14
E-post 333

HELSINGBORG På tisdagsmorgonen utsattes en kvinna i 60-årsåldern för en knivattack i centrala Helsingborg. Kvinnan tillhör den lokala judiska församlingen.

Helsingborgs Dagblad rapporterar att kvinnan blev attackerad vid klockan 07.30 på morgonen när hon var på väg till sitt jobb. Skadorna uppgavs vid lunchtid vara livshotande.

Kvinnan är aktiv i den judiska församlingen i Helsingborg och polisen har satt in bevakning på församlingens lokal. Om motivet till knivdådet var just kvinnans koppling till församlingen är dock oklart.

– Det är något som vi analyserar just nu, sade en poliskälla till Helsingsborgs Dagblad på tisdagsförmiddagen.

Judiska församlingen i Malmö skriver på sin hemsida att polisen har bevakning på judiska objekt i Helsingborg och Malmö, och att man än så länge är förtegen om signalement på förövaren.

”Vi tar detta på största allvar och församlingens kris- och katastrofgrupp är alerterad och vidtar de åtgärder som är nödvändiga”, skriver församlingen.

Händelsen rubriceras som mordförsök.

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag