Kommunen lägger en halv miljon – på ”ljudet av Malmö”

Lucas Dietrichson på Malmö stad. Foto: Skärmdump från SVT
  • Tisdag 11 feb 2020 2020-02-11
E-post 1184

MALMÖ Malmö stad har betalat en kommunikationsbyrå nära en halv miljon kronor för att ta fram ”ljudet av Malmö”, rapporterar SVT. Något man är först med i landet.

Ljudet av Malmö – stadens så kallade ljudidentitet – bygger på inspelningar från olika platser i kommunen, exempelvis på stadsbiblioteket där läsare bläddrar i böcker. Där passade man också på att ”spela in tystnaden”.

Malmö är den enda kommunen i landet som har en egen ljudidentitet och tanken är att den ska användas i bland annat filmer som staden producerar. Än så länge har man dock ”inga konkreta planer”, skriver SVT.

Jobbet att ta fram ljudidentiteten har gjorts av en kommunikationsbyrå till en kostnad av 485 000 kronor.

– Jag visste inte att Malmös ekonomi var så stark, säger Malmöbon och radiojournalisten Kalle Oldby som är kritisk till projektet.

– Ansvarslöst av Malmö stad att ge pengar till en sådan här låtsas-hittepå-lekstuga där man ska spela in saker och bunta ihop dem när själva ljudupplevelsen av en stad är när man rör sig genom stan. Ansvarslöst, löjligt, onödigt, säger han till SVT.

Malmö stads kommunikationsstrateg Lucas Dietrichson menar dock att man får valuta för pengarna.

– Vi har kostnader i dag där vi lägger onödigt mycket tid på att leta efter ljud till produktioner och där vi har licenskostnader för ljud och rättigheter, så det kommer vi kunna minska framöver, säger han till SVT.

Läs även: Malmöbarn hittade sprängdeg i sandlådan

Läs även: Heberlein: Det är inte bara i Malmö det behövs fler poliser

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Ibland får vi frågan hur man kan bidra och stötta Nyheter Idag.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant. Det är det enklaste sättet.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

För 69 kronor i månaden, eller 698 kronor för ett år, kan du göra skillnad.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag