Konflikt mellan två familjer bakom storbråk i Lund

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 7 sep 2021 2021-09-07
E-post

LUND På måndagen utbröt våldsamma bråk på flera platser i Lund där ett flertal personer skadades. Polisens initiala bedömning är att bråken har föregåtts av en konflikt mellan två familjer.

Det var vid elvatiden på förmiddagen som det första larmet kom in om ett bråk mellan fem till tio personer vid järnvägsstationen. Därefter följde ett större bråk mellan samma grupperingar utanför sjukhuset.

– De ska vara en person från vardera gruppering som skadats och när de fördes till sjukhus kom flera personer dit från båda sidor och det blev slagsmål, säger polisens presstalesman Patric Fors till SVT.

50–60 personer ska ha varit inblandade i storbråket utanför sjukhuset, och tungt beväpnad polis kallades dit för att återställa ordningen.

Polisen misstänker att samma personer även var inblandade i ett tredje bråk som inträffade tidigare på förmiddagen på Kämpagränden i Lund.

Sammanlagt åtta personer fick vård på sjukhus efter de olika bråken. Tre av dem hade allvarliga men ej livshotande skador.

”Den initiala bedömningen är att bråken föregåtts av en konflikt mellan två familjer. Närmare detaljer är i nuläget ej kända”, skrev polisen på sin hemsida på måndagskvällen

Enligt uppgifter till Kvällsposten är en av familjerna en kriminell släkt som polisen har pekat ut i sin klanrapport.

Bråket vid järnvägsstationen rubriceras som försök till mord medan övriga händelser har fått rubriceringen grov misshandel.

– Bara en person är gripen men vi kommer att plocka in fler, både de som är misstänkta för brott och de vi vill förhöra, säger presstalespersonen Evelina Olsson till SVT.

Läs även: Totalkris för L och konservativ majoritet i Sentio augusti

Läs även: Tre döms för brutalt rån mot äldre kvinna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag