Kontroversiella Alex Jones gästade poddkungen Joe Rogan

Bild: Faksimil Youtube
  • Fredag 30 okt 2020 2020-10-30
E-post 48

På tisdagen gästades den populära podcasten The Joe Rogan Experience av den kontroversielle konspirationsteoretikern Alex Jones, som tidigare bannlysts från ett stort antal plattformar inklusive Spotify.

Efter att podcasten The Joe Rogan Experience, som är en av världens mest populära poddar, köptes av streamingjätten Spotify i ett avtal värt omkring en miljard kronor har det varit frågetecken kring huruvida Rogan fått behålla sin kreativa frihet.

Läs även: Johannes Nilsson: Joe Rogans Spotifydeal kan bli en vändpunkt i kampen om yttrandefriheten

Flera gamla avsnitt av podcasten har inte exporterats över till den nya feeden på Spotify, bland annat avsnitt med den kontroversielle konspirationsteoretikern Alex Jones.

Enligt uppgifter till Vice i september ska Spotify ha fått hård kritik av medarbetare internt på grund av Joe Rogan, bland annat för att podcasten gästades av Abigail Shrier, som anklagas för transfobi.

På tisdagen gästades Joe Rogan Experience åter av Alex Jones, som tidigare bannlysts från plattformar som Youtube, Facebook, Twitter och just Spotify.

Joe Rogan faktagranskade flera av Alex Jones uttalanden under pågående sändning, men fick ändå hård kritik på Twitter.

Läs även: Internetplattformar bannar konspirationsteoretikern Alex Jones

Avsnittet med Alex Jones försvann för en tid från plattformen men återkom senare, enligt uppgifter på grund av tekniska problem.

Avsnittet är även tillgängligt, utan tekniska problem, på Youtube, där Joe Rogan publicerar avsnitten parallellt fram till årsskiftet.

Läs även: Svenska superstjärnan Pewdiepie försvarar avstängde Alex Jones: ”En form av censur” (VIDEO)

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Bli PLUS-medlem

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag