Kulturchef i Trollhättan gjorde hånfilm om Lamotte

Bild: Faksimil Facebook
  • Tisdag 17 Dec 2019 2019-12-17
E-post 7459

TROLLHÄTTAN Joakim Lamotte avslöjar nu att en kulturchef i Trollhättan deltagit i hånet mot honom efter att han misshandlades och rånades under en livesändning i stadsdelen Kronogården.

”Dagen efter kravallerna, klockan 9 på morgonen, bestämde sig områdeschefen på kultur- och fritidsförvaltningen, Paula Pelli, för att spela in en hånfull video för att förminska händelserna” skriver Lamotte.

Läs även: Här är journalisterna och medieprofilerna som startar hashtagg för att mobba Lamotte

På filmen, som Lamotte visar klipp från, ser man hur Paula Pelli går omkring i ett folktomt Kronogården och låtsas som att hon är upphetsad och rädd.

– Det är Luciamorgon. Jag befinner mig i Kronogården. Det är krigstillstånd här, kolla, säger Pelli och filmar över det folktomma torget.

– Fan alltså, upplopp, det bränns bilar, det är folk som är rädda överallt, fortsätter Pelli, som sedan går och bankar på kulturhuset ”Kronan”.

– Släpp in mig, det är upplopp, säger Pelli när hon bankar på dörren.

Läs även: Våldsam attack mot Lamotte – maskerat gäng stal hans utrustning

När två personer som arbetar på kulturhuset ”Kronan” öppnar frågar Pelli dem om de är rädda. När de säger att de inte är det fortsätter Pelli.

– Vi måste prata med någon. Skydda er, rädda er, dom snodde min telefon, säger Pelli på filmen.

”Denna video delades under hejarop av andra chefer inom kommunen, exempelvis av rektorn på skolan i kronogården. Samma dag blir det dock stora rubriker för att det hittas skarp ammunition på skolan”, skriver Lamotte i sitt inlägg.

Nyheter Idag söker Paula Pelli för frågor om hennes film.

Läs även: Skandaluttalandet från LO:s politiske sekreterare: Mer sympati för Kronogårdsgänget som misshandlade Lamotte än för Lamotte

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag