Skandaluttalandet från LO:s politiske sekreterare: Mer sympati för Kronogårdsgänget som misshandlade Lamotte än för Lamotte

Foto: Sebastian Lamotte/Twitter/Facebook Joakim Lamotte
  • Söndag 15 dec 2019 2019-12-15
E-post 14549

STOCKHOLM Om Mats Erikson, politisk sekreterare hos LO och känd Twitterprofil, måste välja har han mer sympati för det gäng som attackerade journalisten Joakim Lamotte i Kronogården än för Lamotte. Det skriver han på Twitter där han också hånar Lamotte som ”Swishtiggaren”.

Joakim Lamotte blev under sitt livereportage i Kronogården i Trollhättan på torsdagen misshandlad, rånad och hotad. En polisman blev också lindrigt skadad i sammandrabbningarna med det stora gäng som samlats på Kronogårdstorget.

Efter att Lamotte på söndagen publicerade ett Facebookinlägg om besöket har han i sociala medier hånats av olika opinionsbildare, politiskt aktiva och journalister. LO:s politiske sekreterare Mats Erikson skrev ett inlägg där han kallade Lamottes inlägg årets ”töntigaste”. Erikson har en lång bakgrund inom Socialdemokraterna.

Läs mer: Här hånar Löfvens tjänsteman Lamotte efter våldsamma attacken

Nu har Erikson följt upp med ytterligare ett inlägg. Den här gången har han retweetat ett inlägg av Proletärens chefredaktör Robert Wettersten, där Wettersten tycks föra ett principiellt resonemang om att Lamotte bör försvaras om han attackeras när han är ute och jobbar. Oavsett om man gillar Lamotte eller inte.

Mats Erikson skriver:

”Om jag tvingas välja så har jag mer sympati för ”snorungarna” i Kronogården än för swishtiggaren Lamotte. Så enkelt är det.”

 

Han får frågan i kommentarsfältet om han verkligen menar det han skriver.

”Självklart. Varenda bokstav”, svarar Erikson.

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag