Kvinna i 75-årsåldern rånad i sitt hem

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 22 mar 2020 2020-03-22
E-post 3905

MÖNSTERÅS En kvinna i 75-årsåldern utsattes tidigt på lördagen för ett rån i sin bostad i Mönsterås. Gärningspersonerna kom undan med kontanter och smycken.

Vid sjutiden på lördagsmorgonen larmades polisen till Sandgatan i Mönsterås där ett flertal okända personer hade rånat en kvinnan i hennes bostad. Kvinnan väcktes av inkräktarna.

– Med hjälp av hot och visst våld mot henne får man med sig kontanter och smycken, säger polisens presstalesperson Patric Fors, utan att vilja gå in på några närmare detaljer.

Gärningspersonerna lämnade sedan bostaden och det är oklart hur de tog sig därifrån. Polisen efterlyser vittnesuppgifter från de som kan ha sett något i villaområdet.

– Det finns inget signalement i nuläget, vad jag har sett, säger Patric Fors.

Det är oklart om kvinnan fick några skador, men hon var vaken och talbar när polisen kom till platsen och fördes sedan till sjukhus för kontroll.

Polisen har ingen misstänkt eller gripen i nuläget. Ärendet rubriceras som grovt rån.

Läs även: Teskedsorden: Finns ingen rasism mot vita i Sverige

Läs även: Man gick bärsärkagång på socialkontor – personalen flydde

Nu behöver vi din hjälp

I dag har vi några tusen prenumeranter och annonsintäkterna minskar. Vi är i ett väldigt tufft läge.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier.

Klicka på länken, det går snabbt och du gör en insats för oberoende journalistik.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag