Kvinna i 80-årsåldern rånad – polisen släpper inte signalement

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Fredag 2 aug 2019 2019-08-02
E-post 2132

SANDVIKEN På torsdagen blev en kvinna i 80-årsåldern rånad på sin väska av två män i Sandviken. Polisen har signalement på gärningsmännen men väljer att inte lämna ut det i nuläget.

På sin sajt skriver polisen att kvinnan var på väg hem efter att ha varit ute på ärenden. I trapphuset på gatan Promenaden väntade två okända män som ville ta kvinnans väska ifrån henne.

När kvinnan skulle lämna ifrån sig väskan slet en av männen till sig den så att kvinnan föll i trappan. Lyckligtvis undkom hon fallet utan några skador.

Båda männen sprang sedan från platsen – oklart åt vilket håll. Polisen hittade senare kvinnans väska i närheten av brottsplatsen. Då hade den tömts på kontanter.

Polisen söker vittnen till händelsen som skedde runt klockan 15–16. Däremot vill man inte lämna ut signalement på gärningsmännen.

– Vi vill inte påverka någon som helst som ska vittna i det här. Vi vill ha in oberörda vittnesuppgifter, säger polisens presskontakt Mikael Hedström.

Han säger att vittnesmål brukar skilja sig åt drastiskt när det kommer till uppgifter om sådant som utseende och klädsel.

Nyheter Idag frågar om det inte kan hjälpa polisen att lämna ut signalement så att folk vet på ett ungefär hur gärningsmännen såg ut och kan dra sig till minnes att ha sett dem.

– Nej, vi har en bestämd uppfattning där. Vi påverkar aldrig vittnen, vi lämnar aldrig ut signalement vid grova brott, säger Hedström.

Enligt honom kan förundersökningsledaren dock välja att gå ut med signalement vid ett senare skede om polisen har fått samstämmiga vittnesmål från flera personer.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag