Kvinna i Göteborg rånades av engelsktalande killar

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 26 sep 2018 2018-09-26
E-post 217

GÖTEBORG På tisdagskvällen blev en kvinna rånad av två engelsktalande killar i Vasaparken i Göteborg. Enligt polisens presstalesperson har parken varit ett tillhåll för migranter under sommaren.

Klockan var 22.22 när polisen larmades om att en kvinna i 20-årsåldern rånats av två för henne okända killar. Hon var på väg genom Vasaparken när killarna kom fram och började prata med henne på ”knackig” engelska, enligt polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

– Hon uppfattar inte riktigt vad de säger men hon förstår ju att det är någonting allvarligt, säger han.

Killarna rycker åt sig hennes handväska och springer sedan iväg västerut, och får då med sig hennes mobiltelefon och plånbok. Först när kvinnan kommer hem en stund senare kan hon larma polisen, men då kan gärningsmännen inte hittas i närområdet.

Kvinnan bedömer att killarna var mellan 15 och 18 år och båda var klädda i sportjackor med huvorna uppdragna. Hon märkte att en av dem hade någonting i handen, men har inte kunnat förklara vad det var och om det var ett vapen eller inte.

Enligt Christer Fuxborg är det få som rör sig i Vasaparken under kvällstid. Under sommaren har migranter bosatt sig där i tält, men har sedan dess blivit avhysta.

En anmälan om personrån har upprättats.

Läs även: Inbrottsförsök ledde till storbråk med polis på Hisingen i Göteborg

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag