Inbrottsförsök ledde till storbråk med polis på Hisingen i Göteborg

Upploppet filmades av en boende i området. Foto: Faksimil Facebook.
  • Tisdag 28 aug 2018 2018-08-28
E-post 461

GÖTEBORG Rymningar, fritagningsförsök och ”dålig stämning” slutade med sex gripna på Hisingen i Göteborg. Händelsen filmades av en boende i området, men polisen i Göteborg kan ännu inte säga säkert om det inträffade är ett våldsamt upplopp. 

Under söndagen spreds en film på Facebook som verkar föreställa ett upplopp i Hisings Backa i Göteborg. Flera poliser och även en polishund konfronterades av ett antal personer på en bostadsgård. Men när Nyheter Idag kontakter polisen i Göteborg dröjer det innan de hittar händelsen. Till sist hittar man en händelserapport, som beskriver ”dålig stämning” samt flykt- och fritagningsförsök.

– Eventuellt våldsamt upplopp, de har inte riktigt det klart för sig än där. Sex är gripna åtminstone för inbrott och stöld där. Sen vad det blir i slutändan det vågar jag inte säga, det slutar här bara med sex gripna.

Det som föranledde händelsen var alltså ett inbrottsförsök?

– Ja, det visade sig vara det, men det som föranledde från början var ju att det var några personer som hade maskerat sig utanför den här adressen. Och sedan konstaterar vi att det är ett inbrott på fjärde våningen i någon lägenhet där.

”Droger langas öppet, men våld är ovanligt att se”

Mannen som filmade händelsen skriver till Nyheter Idag att ”Polisen bojade en man, de knockade en kvinnlig polis och sprang iväg med sin gripna kamrat, enligt polis greps allihop utom en när de sprang in i en annan patrull bakom huset”. Han skriver också att just den här typen av händelser är ovanliga: ”Mestadels langas det droger öppet men våld är ganska ovanligt att se”.

Mannen har sedan dess tagit bort videon från Facebook.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag