Kvinna skulle anmäla våldtäktsförsök – gav upp i telefonkön

Foto: Flickr
  • Måndag 22 okt 2018 2018-10-22
E-post

DEJE På sin sajt berättar polisen att en kvinna blev utsatt för ett våldtäktsförsök i Deje i Forshaga kommun på torsdagen. På grund av att det var så lång telefonkö till polisens nummer valde hon att anmäla händelsen dagen därpå.

Det var på eftermiddagen i torsdags som den unga kvinnan var ute och gick med en hund längs Klarälvsbanan. Hon stöter då på en ung man som ropar åt henne på ett språk hon inte förstår. Han följer efter henne och fortsätter att tilltala henne, och tonläget blir alltmer hotfullt.

Vid en tjärn angriper han henne och får ner henne på marken. Han sätter sig på henne och sliter i hennes kläder. Men kvinnan lyckas ta sig loss och flyr därifrån. Hon tar sig hem och försöker larma polisen, men det blir inte helt lätt.

Hon ringer först polisens telefonnummer 114 14. När telefonkön blir lång ringer hon istället nödnumret 112. Där hänvisas hon till 114 14 och hamnar återigen i kön. Till sist orkar hon inte vänta längre och går och lägger sig.

På fredagen får hon sina skador undersökta på vårdcentralen i centrala Deje. Där ser hon en polisbil och tar kontakt med patrullen, som hjälper henne att upprätta en anmälan. Polisen håller förhör med kvinnan och gör vissa fynd på brottsplatsen.

”Det är beklagligt att kontaktytorna till polisen i det här fallet orsakat att polisen inte kan vidta viktiga utredningsåtgärder i anslutning till att brottet har begåtts. Polisen har så snart man fått vetskap om brottet vidtagit utredningsåtgärder och avdelat stora resurser för att utreda brottet”, skriver polisen i sitt pressmeddelande.

På måndagen har man än så länge ingen misstänkt för brottet. Polisen är intresserad av eventuella iakttagelser från allmänheten som kan ha gjorts under torsdagen i centrala Deje och vid Klarälvsbanan.

Läs även: Ersson åtalas – så försöker hon undvika fällning

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag