Lindeborg uppmanar till aktion mot Nya Tiders medverkan på Bokmässan

Lindeborg efterlyser förslag på "bus" med anledning av Nya Tiders medverkan på Bokmässan. Foto: Frankie Fouganthin / Wikimedia Commons samt Twitter
  • Onsdag 31 aug 2016 2016-08-31
E-post 636

GÖTEBORG Nyheten om att Bokmässan, efter flera turer, nu alltså tillåter tidningen Nya Tider att ställa ut på mässan skapar en bred debatt i sociala medier. Aftonbladets kulturchef Åsa Lindeborg uppmanar på Twitter till ”bus” vid tidningens monter, något som möts med blandade reaktioner.

Tidigare berättade Nyheter Idag att Bokmässan i Göteborg än en gång ändrar sig och nu alltså tillåter tidningen Nya Tider att ställa ut. Inledningsvis bokades tidningen som en av flera utställare under temat ”yttrandefrihet”, men efter en kritikstorm ändrade sig mässan och nekade tidningen tillträde. Kritiker menade att tidningen är högerextrem och borde inte tillåtas monterplats.

Efter att tidningen nekats ställa ut kom en ännu hårdare kritikstorm, men då om att tidningen borde ha samma rätt att ställa ut som andra tidningar under temat om yttrandefrihet, har alltså Bokmässan än en gång ändrat sig.

Uppmanar till ”bus”

Dagens besked har åter väckt liv i debatten som omgärdat Nya Tider och Aftonbladets kulturchef Åsa Lindeborg vill ha in förslag på aktioner mot tidningen. Hon efterlyser tips på lämpligt ”bus” med anledning av att tidningen nu kommer närvara på mässan.

”Besked idag: Efter juridisk överprövning får Nya tider ställa ut på mässan. Nu gäller det att tänka ut roligt bus. Kom med förslag!”, skriver hon på Twitter.

Och uppmaningen på Twitter ger reaktioner. Nu strömmar förslagen in till Lindeborg om vad man kan hitta på med anledning av att Nya Tider nu alltså till slut kommer vara en del av Bokmässan. Nyheter Idag har sökt Åsa Lindeborg, via Aftonbladets växel, för en kommentar. I växeln hälsar en telefonist att Lindeborg har gått för dagen.

Nedan hittar du några av förslagen som strömmar in till Lindeborg på Twitter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag