Magda Gad coronahyllar Greta Thunberg: ”Århundradets profet”

Bild: Anders Hellberg/CC BY-SA 4.0/Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM/Faksimil Twitter
  • Tisdag 17 mar 2020 2020-03-17
E-post 2930

I ett inlägg på Twitter som hon taggat med #corona hyllar Expressens korrespondent Magda Gad klimataktivisten Greta Thunberg som hon utnämner till ”århundradets profet” på grund av coronakrisen.

Enligt Magda Gad så har världen nu följt Thunbergs råd och slutat flyga, konsumera och avslutat kapitalismen. Allt på grund av att ”rätt” personer börjat dö.

Flera twitteranvändare frågar sig vad Gad menar med sin tweet.

Andra tar emellertid Gad i försvar.

Läs även: Britterna byter kurs efter nya uppgifter om en kvarts miljon döda

Gad har många åsikter om coronakrisen och myndigheternas rekommendationer. Bland annat menar hon att det är orättvist att vissa människor kan arbeta hemma medan andra lever i överfulla flyktingläger, fängelser, militäranläggningar och så vidare.

Allmänna råd för att begränsa spridningen av coronaviruset

• Undvik röra vid ansiktet eller ögonen.
• Undvik nära kontakt med sjuka människor, särskilt om du har förkylning.
• Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, sikta på 30 sekunder. Glöm inte naglar och ovansidan av handen. Komplettera med handsprit om det finns.
• Hosta och nys i armvecket eller i en näsduk.
• Stanna hemma när du är sjuk.
• Har du varit i riskzon, kontakta arbetsgivare och/eller läs på Folkhälsomyndighetens hemsida för ytterligare rekommendationer.

Läs även: Folkhälsomyndigheten svarar om brittiska rapporten: Vår strategi är att man ska skydda utsatta grupper och isolera sjuka

Läs även: Tegnell: Därför gör vi inte som Sydkorea

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag