Magnus Hansson: Vänsterpartiet är inget anständigt parti – deras socialism är ren ondska

Foto: Privat
  • Fredag 21 sep 2018 2018-09-21
E-post 1895

Socialism har orsakat massmord och misär världen över. Det är ett månghövdat monster som ständigt återföds och det enda sättet att bekämpa det är med kunskap om dess ondska. I Sveriges riksdag finns det öppet socialistiska Vänsterpartiet. Ett sådant parti kan inte ingå i vad Stefan Löfven efter valet kallade ”alla anständiga partier” eller ett regeringsunderlag, skriver Magnus Hansson.

Hitler eller Stalin?

Mein Kampf eller Das Kapital?

Koncentrationsläger eller Gulag-läger?

Sex miljoner mördade av nazism eller 94 miljoner av socialism?

I riksdagsvalet röstade 2106 personer på NMR, ett nazistiskt parti, och 518 000 på Vänsterpartiet, ett socialistiskt parti. Jag har sett alla argument från socialister:

– Du menar kommunism, inte socialism.

Nej, det gör jag inte. Kommunism har aldrig existerat. Sovjet, DDR, Kina, Nordkorea, Kuba, Venezuela är socialistiska stater. Kommunism är det tänkta utopiska slutstadiet av socialism, när det inte existerar någon egendom, ingen valuta, ingen statsmakt och inga nationer. Detta har naturligtvis aldrig uppnåtts. En kommunistisk stat är en oxymoron, eftersom kommunismen utesluter staten. Det finns förvisso kommunistiska partier, som har som slutgiltigt mål att införa kommunism och avskaffa sig själva, men det har aldrig lyckats. Kommunistiska partier existerar, kommunism har aldrig existerat.

– Men kapitalismen har dödat överlägset flest människor.

Kapitalism är ett ekonomiskt system, inte en ideologi. Socialism och nazism är ideologier.

– Socialismens massmord var resultatet av en galen diktator, inte ideologin.

Det stämmer, varje gång: Stalin, Lenin, Mao, Pol Pot, med flera – galna diktatorer samtliga. Plus Hitler – en galen diktator. Är det bara socialismens massmördande som kan urskuldas med galna diktatorer, inte nazismens?

– Det är inte socialism, utan leninism/stalinism/maoism/trotskism/statskommunism/…

Ska socialismen betraktas som mindre ond därför att den härjat under många diktatorer, över hela världen och under längre tid, och med ett nytt namn varje gång? Socialism är ett månghövdat monster som aldrig dör, utan kommer tillbaka med nytt huvud, nytt namn och nytt fokus. Och som alltid misslyckas, med död, förtryck och miljöförstöring som resultat. Varje gång och överallt – samma resultat. Socialism måste bekämpas med samma medel som nazism – kunskapen om dess ondska ska föras vidare till varje ny generation.

Så här långt i min argumentation ser du säkert min poäng: Socialism bör jämställas med nazism. Att det finns ett öppet socialistiskt parti i Sverige borde vara mera oroande än ett nazistiskt, speciellt med tanke på att det har över en halv miljon väljare. Varför kallas den som förnekar Förintelsen för förnekare, men den som förnekar socialismens förintelse för revisionist – som att man kan ha en annan syn på socialismens ondska?

Efter valet sade Stefan Löfven: ”Nu måste alla anständiga partier ta sitt ansvar för att föra Sverige framåt.” Jag utgår från att han inte räknar Vänsterpartiet som ett anständigt parti, eller till sitt regeringsunderlag.

Magnus Hansson

Magnus Hansson bor i Brunflo, Jämtland och är en extremt liberal debattör som även driver Facebookgruppen Alliansens framtid

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag