Man allvarligt skadad i ny skjutning

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 2 jul 2019 2019-07-02
E-post 337

VÄXJÖ Under natten larmades polisen om en skottlossning vid Kungsgatan i centrala Växjö. På plats fann patrullen en ung man med misstänkta skottskador som fördes till sjukhus.

Strax före klockan 1 under natten till tisdagen hörde flera inringare av sig till polisen om vad man uppfattade som höga smällar. Polis och ambulans skickades till Kungsgatan i Växjö med misstanken att det kunde röra sig om en skottlossning.

På plats hittade polisen en man född 1999 med misstänkta skottskador, och han fördes till sjukhus med ambulans. Man genomförde en teknisk undersökning på brottsplatsen och knackade dörr i området.

Polisen har upprättat en anmälan om försök till mord men hade på tisdagsmorgonen ännu ingen gärningsman gripen. Enligt Aftonbladet fanns det heller inte någon misstänkt i ärendet tidigt under morgonen, och man har inte kunnat höra den skadade mannen.

Centrallasarettet i Växjö har enligt Aftonbladet uppgett att mannen är allvarligt skadad och opererades under natten. Polisen söker vittnen och den som har gjort iakttagelser i samband med händelsen kan höra av sig till polisen på telefonnumret 114 14.

Så sent som i söndags inträffade tre skottlossningar på olika adresser i Stockholmsområdet, och två personer rapporteras döda. Flera uppgifter talar för att dessa skjutningar är relaterade till gängkriminalitet.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag