Man åtalas för knivmord i Husby

Foto: Patrik Svedberg
  • Tisdag 8 jan 2019 2019-01-08
E-post 176

STOCKHOLM En ung afghansk medborgare åtalas nu för att ha huggit ihjäl en annan man på en basketplan i Husby i somras. Åklagaren yrkar på att han ska dömas till utvisning på livstid.

Det var den 4 juli förra året som en man knivhöggs till döds på en basketplan i stadsdelen Husby i Stockholm. Mannen sårades i huvudet, på halsen och även i bålen, på armarna och händerna vilket ledde till att han förblödde.

Nu åtalas en 24-årig afghan för mordet och även för att ha planerat att döda en annan person vid samma tid och plats. Afghanen hade beväpnat sig med knivar i syfte utföra ett andra mord, enligt åklagaren, utan att brottet kunde fullbordas.

Flera vittnen pekar ut afghanen som skyldig och berättar att han högg offret ett flertal gånger för att sedan göra ett uppehåll. Han kom därefter tillbaka och fortsatte sticka och skära offret som då låg på marken.

Läs också: Ung kvinna bröt näsan på tafsande afghan

Enligt polisen kunde den mordmisstänkte gripas efter bara någon dag när han begick ett snatteri i Linköping. Han åtalas även för narkotikabrott för att ha transporterat knappt tre kilo cannabis. Ytterligare en man, även denne afghan, åtalas i samma mål för grovt narkotikabrott.

Åklagaren yrkar på att den misstänkte mördaren ska utvisas ur landet med förbud att återvända. I den andre afghanens fall yrkar åklagaren på att han utvisas med förbud att återvända inom tio år.

24-åringen är tidigare dömd för flera brott som misshandel, rattfylleri och narkotikabrott. Han har då straffats med ungdomsvård och dagsböter.

Läs även Ann Heberleins senaste analys: ”Använd preventivmedel och skaffa dig ett jobb”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag