Ung kvinna bröt näsan på tafsande afghan

Foto: Pixabay
  • Tisdag 8 jan 2019 2019-01-08
E-post 7580

WIEN Den 20-årige afghanen tafsade på fel rumpa. Den schweiziska kvinnan slog honom i ansiktet och bröt hans näsa. Nu utreds både mannen och kvinnan för brott. 

En 21-årig schweizisk kvinna firade nyår i Wien. Kring halv två på nyårsnatten tafsade en afghansk 20-åring henne på rumpan. Kvinnan vände sig genast om och slog mannen i ansiktet, rapporterar Welt.

Kvinnan, som är alpinidrottare, fick sådan kraft i slaget att mannen bröt näsan. Han tvingades uppsöka sjukhus och anmälde kvinnan för misshandel. Kvinnan anmälde i sin tur mannen för sexuella trakasserier.

Läs även: Tysk far värjde dotter från tafsande migrant – utreds för misshandel

Mannen nekar till brott, men vittnen säger att flera kvinnor antastades av honom. För tillfället utreds både mannen och kvinnan för brott.

Den afghanska mannen är asylsökande med uppehållstillstånd i Österrike, medan kvinnan har återvänt till Schweiz. Hon säger till Krone att hon är förvånad över att händelsen orsakat sådan uppståndelse.

Kvinnan har fått stort stöd på sociala medier, där många anser att hon agerade helt rätt. ”Ge henne en medalj”, ”Hon visade honom gränsen, bra gjort” är några citat.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag