Man död efter gängbråk

Polis spärrar av. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 20 jan 2020 2020-01-20
E-post

MELLERUD En man som fördes till sjukhus med stickskador under natten till måndagen har avlidit. Bakgrunden uppges vara ett bråk mellan olika gäng i västsvenska Mellerud.

På sin hemsida skriver polisen att klockan var runt halv ett på natten när man tog upp jakten på en bil som kom körande i hög hastighet.

Bilen stannade vid sjukhuset i Bengtsfors och där bar tre personer ut en man som fick hjärt-lungräddning av sjukhuspersonalen.

Personerna berättade att man varit i Mellerud och hamnat i bråk med ett annat gäng. Den skadade mannen hade då fått stickskador.

Vid niotiden på måndagsmorgonen meddelade polisen att den skadade mannen har avlidit och att hans anhöriga har underrättats. Man har inlett en förundersökning med rubriceringen mord alternativt dråp.

Polisens presstalesperson Ulla Brehm säger att man misstänker att mannens stickskador har orsakats av knivhugg. Vad bråket i Mellerud handlade om är ”lite för tidigt för oss att gå ut med”, uppger hon.

Enligt de uppgifter man har fått in var det ett tiotal män i 20–30-årsåldern som var inblandade i bråket. Polisen har än så länge ingen misstänkt eller gripen för brottet.

Läs även: Åldersbedragaren Anwar hade sju identiteter – döms för grova stölder och rån

Läs även: Akutmottagningar larmar om hot och våld: ”Har blivit hårdare”

Bli prenumerant

Tycker du att det behövs ett alternativ till public service och de stora mediehusen?

Du kan göra skillnad.

Stöd Nyheter Idag genom att bli prenumerant för 69 kronor i månaden och då får du också allt PLUS-material.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag