Man gripen på Migrationsverket i Östersund – hällde bensin över sig själv

Foto: Tomislav Stjepic/Pressbild
  • Måndag 23 jul 2018 2018-07-23
E-post 53

ÖSTERSUND En man har gripits på Migrationsverket efter att ha hällt bensin över sig själv och en kvinna som försökte stoppa honom.

Det var strax före klockan 12 på måndagen som överfallslarmet gick hos Migrationsverket i Östersund. En man kom in till receptionen och hällde cirka en liter bensin över sig. I samband med det uttryckte han hot.

Mannen greps snabbt av ordningsvakter och polisen kom sedan och tog över gripandet. En kvinna som försökte stoppa honom fick också bensin på sig och fördes med ambulans till sjukhus. Hennes skadeläge är oklart.

Polisens kommunikatör Liv Fahlén säger att mannen är ung, men i övrigt har hon inga detaljer att ge ut om hans identitet och syftet bakom överfallet. Polisen förhör honom just nu och talar med vittnen på plats. Mannen misstänks för grovt olaga hot mot grupp.

– Man vill ju gärna förhöra honom och skapa sig en bild av vad det är som har hänt, både från vittnen och hans version. Så närmare vad han ska ha sagt, det vill jag inte gå in på. Men han ska ha uttryckt hot, om man säger så, säger Liv Fahlén.

Läs även: Brandkår ryckte ut till bilbrand – utsattes för stenkastning

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag