Brandkår ryckte ut till bilbrand – utsattes för stenkastning

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 23 jul 2018 2018-07-23
E-post 2323

UPPSALA På söndagskvällen skickades polis och räddningstjänst ut till en bilbrand i området Valsätra i Uppsala. Väl framme bemöttes blåsljuspersonalen av stenkastning.

Klockan 21.43 kommer larmet om att en bil brinner på en gata i Valsätra.

– När vi kommer dit är det några personer som kastar sten på oss. Ingen träffas eller skadas av de här stenarna, inga skador på fordonen heller. Så vi drar dit fler patruller förstås, jäkligt trötta på… Och då lugnar det ner sig, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Polisen kontrollerar ett antal personer på plats men vet inte exakt vilka som har kastat. Det blir sedan lugnt på platsen, men kort därpå brinner en till personbil där. Det sker dock ingen stenkastning vid den andra utryckningen. I samband med det upptäcks också en motorcykel som är anmäld stulen.

Daniel Wikdahl kan inte uttala sig om varför man tände eld på bilarna, men säger att det ofta händer i och omkring denna stadsdel.

– Det har ju förekommit att det har varit väldigt utstuderat, med föremål som har dragits ut i gatan och som man har tänt eld på. Men de här grejerna när det bara är en bil som brinner, det är ju ganska frekvent, säger Daniel Wikdahl.

Läs även: Många barn i Uppsala får inte välja sin egen partner

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag