Man sköts till döds i Malmö

Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 28 maj 2018 2018-05-28
E-post 86

MALMÖ Under natten till måndagen sköts en man ihjäl i Malmö. Polisen har hittills ingen misstänkt, men tror att det kan finnas en koppling till en skjutning från förra veckan på nästan samma plats.

Det var vid klockan 00.15 på måndagsmorgonen som polisen fick samtal från flera personer som hört skottlossning i området Kroksbäck i Malmö. När polisen kom till platsen hittade man en skottskadad man.

Den skjutne mannen i 20-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans, men hans liv gick inte att rädda. Polisen har sedan dess kunnat identifiera honom och underrättat anhöriga.

– Vad gäller utredningen vet vi inte jättemycket om varför det har hänt och vad det är för omständigheter. Vi har ju ingen gripen och ingen misstänkt i ärendet så som det ser ut just nu, så vi vet heller inte 100 procent om det är en eller flera gärningspersoner som det rör sig om, säger polisens presstalesperson Kim Hild.

Polisen har gjort dörrknackning och samlat information från personer som befunnit sig i närområdet där skjutningen inträffade. En för polisen intressant omständighet är att det i samma område skedde en annan skjutning med dödlig utgång förra veckan.

– De här platserna är väldigt nära varandra. I nuläget kan vi inte på rak arm bekräfta ett samband eller en koppling men det kommer så klart att ingå i utredningen att se om det finns ett samband, säger Kim Hild.

Finns det några indikationer på att det kan röra sig om ett gängkrig?

– Det är svårt att säga i nuläget. Det kommer också behöva utredas givetvis, men det är inget som direkt tyder på det. Det här är ju väldigt nära den andra platsen, och det i sig väcker ju vissa frågor. Men vi kan inte bekräfta några aktiviteter på den fronten i nuläget.

Läs även: Misstänkt överfallsvåldtäkt i Malmö – polisen lämnar inte ut signalement

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag